EHBO bij drugs en alcohol

Acute zorg bij drank- en drugs incidenten

In toenemende mate krijgt de eerstehulpverlener te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op allerlei evenementen, maar ook steeds vaker tijdens het uitgaan of in zijn directe omgeving. 

Alcohol- en drugsgebruik kan problematische vormen aannemen en leiden tot ernstige verstoringen in de gezondheid van het slachtoffer.

In het nieuws is steeds vaker aandacht voor alcoholgebruik op jongere leeftijd en nieuwe gewoonten zoals 'binge drinking' of 'comazuipen'. Maar ook komen er steeds nieuwe drugs op de markt. Met name op jonge leeftijd kunnen de gevolgen van alcohol- en drugsgebruik voor de ontwikkeling van de jongvolwassenen ernstig zijn.

Tijdens deze workshop/training komen de effecten en gevaren van verschillende alcoholische dranken en drugs aan bod. Tevens worden de meest voorkomende gezondheidsverstoringen als gevolg van drank- en drugsgebruik behandeld en hoe daarmee om te gaan.

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de gevolgen van overmatig gebruik van alcohol en drugs, en welke eerste hulp je daarbij kunt verlenen. Ook zeer geschikt voor jongeren, zodat zij weten wat de gevaren zijn van misbruik van alcohol en drugs.

Deze workshop geven wij ook op locatie en bij je thuis, bij uw vereniging, in uw bedrijf, etc.

Klik hier voor de prijzen